Dieetkok Gluten- Lactosevrij - opleiding

  1. Home
  2. Wellness En Beauty

Dieetkok Gluten- Lactosevrij Opleiding

De opleiding tot Dieetkok Gluten- en Lactosevrij biedt waardevolle kennis en vaardigheden voor mensen die te maken hebben met lactose-intolerantie, glutenallergie of die als horeca-uitbater rekening willen houden met dieetrestricties van klanten.



Meer info over de opleiding - Dieetkok Gluten- Lactosevrij


Dieetkok Gluten- Lactosevrij

  • Diploma
  • Groep
  • 5 lessen van 3 u/les
  • Centrum voor Avondonderwijs
  • Professionele opleiding

€ 299*

(*) is een richtprijs - de juiste prijs vind je op de website van centrumvoorafstandsonderwijs.be


 

Hier is een samenvatting van wat je kunt verwachten:

 

 

Tijdens de cursus leer je:

 

  • De werking van het spijsverteringsstelsel begrijpen en hoe dit wordt beïnvloed door lactose en gluten.
  • Het verschil tussen voedselintolerantie en voedselallergie herkennen, en de symptomen begrijpen.
  • Hoe je gluten- en lactose-intolerantie kunt identificeren.
  • Welke producten gluten bevatten en welke producten moeten worden vermeden bij lactose-intolerantie.
  • Vervangproducten ontdekken die gebruikt kunnen worden in recepten om glutenvrije en lactosevrije maaltijden te bereiden.
  • Gerichte aanpassingen maken in recepten om smakelijke maaltijden te creëren die voldoen aan de dieetbeperkingen.

 

 

Na het voltooien van deze cursus kun je verschillende carrièremogelijkheden overwegen, waaronder:

 

  • Voedingsconsulent: Je kunt zelfstandig of in bijberoep werken als voedingsconsulent en klanten begeleiden bij het omgaan met lactose-intolerantie, glutenallergie of andere dieetbeperkingen.
  • Voedingsconsulent in een gezondheidscentrum (met specialisatie in gluten- en lactosevrije voeding): Je kunt samenwerken met gezondheidsprofessionals om cliënten te adviseren over hun dieet en voedselintoleranties.
  • Uitbater van een allergievriendelijke horecazaak: Als je een restaurant of eetgelegenheid hebt, kun je gerechten aanbieden die geschikt zijn voor mensen met lactose-intolerantie of glutenallergie, wat een groeiende vraag in de markt is.

 

 

Deze opleiding bereidt je voor op het begrijpen van voedselintoleranties en allergieën en hoe je heerlijke maaltijden kunt bereiden die aan specifieke dieetwensen voldoen. Het biedt kansen om anderen te helpen bij het genieten van voedsel ondanks hun dieetbeperkingen.