Thermae Boetfort

  1. Home
  2. Vlaams-Brabant
  3. Melsbroek
  4. Thermae Boetfort

Thermae Boetfort

Sellaerstraat 42, 1820 Melsbroek, België

Ontdek dit unieke wellnesscentrum binnen de eeuwenoude gebouwen van Kasteel Boetfort te Melsbroek. Thermae kiest resoluut de kant van charme, stijl, warmte en respect voor de locatie en dat vind je in Kasteel Boetfort allemaal terug.

Over Thermae Boetfort

In de uitgebreide thermen, verdeeld over het naaktgedeelte en het badpakgedeelte, is er voor ieder wat wils: 8 sauna's, 2 zwembaden, 4 jacuzzi's, relaxatiebaden, voetbaden, relaxatieruimtes, stoombaden... Alles is aanwezig om een dag (of langer) te genieten, het is zelfs mogelijk om te overnachten binnen de kasteelmuren !

Wanneer je een arrangement neemt met overnachting kan je na het dineren in het authentieke restaurant even rusten op de kamer alvorens weer in badjas het wellnessgedeelte in te duiken. Verzorgingen gebeuren in de prachtig gedecoreerde ruimtes van het kasteel zelf, de wachtruimte geeft uit op de originele 400 jaar oude kapel. Maak een wandeling in het 4 hectare grote park, of koel af in de dompelzone aan de vijver. In Thermae Boetfort combineer je wellness, cultuur en natuur om de stress van je af te gooien... en dat lukt hier wonderwel.

thermae boetfort booking

Thermae Boetfort is een wellnesscentrum met een uniek karakter. Je kan er zowel in badpak als naakt ontspannen in de schaduw van het 400 jaar oude kasteel. Er zijn twee volledig gescheiden delen met in totaal maar liefst negen verschillende sauna's, zwembaden, jacuzzi's, wellnessbaden en nog een heleboel andere wellnessvoorzieningen. Maar Thermae Boetfort biedt veel meer dan dat: laat je in de watten leggen met een heerlijke massage of een zalige gelaatsverzorging, kom culinair genieten in het restaurant of in de zomer op het terras en sluit de dag af met een overnachting in het Thermae Boetfort Hotel.

Reserveer uw overnachting hier

10 reviews over Thermae Boetfort

image description

Zaalpersoneel in het restaurant was ronduit onvriendelijk, en het leek hen zelfs te veel moeite te kosten om een bestelling op te nemen. Ze deden dit duidelijk met veel tegenzin. We hadden met 3 canneloni besteld, maar de saus was nog koud, dus hebben onze borden moeten terugsturen. Na het opwarmen, was het wel een lekker gerecht. Er lagen 2 dode vliegen op de vensterbank, wat doet vermoeden dat er al een tijdje niet meer was gekuist. De faciliteiten zijn ietwat verouderd en aan de karige kant als je je beperkt tot de geklede zone. Zal hier niet snel terugkomen...

image description

Onze eerste (en tevens laatste) ervaring met Thermae Boetfort. In het naaktgedeelte Moenia zagen we plots een koppel de liefde bedrijven in het relaxatiebad. Eerst en vooral waren wij gechoqueerd dat er personen zijn die dit schaamteloos durven doen in een publieke omgeving. Toen we dit gingen melden aan het personeel van Thermae Boetfort kregen we te horen dat ze deze personen gingen verzoeken om de zaak meteen te verlaten. Echter was het koppel even uit het zicht verdwenen en kon de security hen niet vinden. Na een halfuur verschenen ze opnieuw in het relaxatiebad en is mijn vrouw de security van Thermae Boetfort gaan inlichten. We zagen dat het personeel van de wellness een praatje ging maken met het koppel maar voor de rest gebeurde er niets. Een tijdje nadien zijn wij gaan informeren naar de stand van zaken en kregen we te horen dat het koppel de feiten ontkenden. Uiteraard zouden ze dit nooit toegeven. Met als gevolg was voor het personeel de kous af en kon het koppel verder hun gangetje gaan in de wellness. Dit is ronduit degoutant ! Gezien het koppel wist van wie de info kwam, werd dit voor ons een héél ongemakkelijke situatie. Wij hebben dan ook beslist om de wellness te verlaten daar we normaal gezien tot sluitingstijd blijven. Het was niet aan ons om met een oncomfortabel gevoel te lopen, maar het zou net het koppel moeten zijn dat meteen uit de wellness moest verwijderd worden. Zulke praktijken zijn ongehoord ! De laksheid van het personeel is dan schandalig. De veiligheid, toezicht in Thermae Boetfort is ondermaats! De hulpvaardigheid en klantgerichtheid is gewoonweg erbarmelijk! Ondanks de mooie locatie zal Thermae Boetfort ons daar nooit meer zien.

image description

Ontvangst tweetalig en vriendelijk met karige info.jaccuzi's waren warm genoeg.zwemwater ook. Met ons 4 lekker gegeten en de prijzen voor eten en drinken zijn correct.Bediening in het restaurant op 27/07/23 was zeer attent en vriendelijk.Wat geluidshinder van vliegtuigen buiten.(te)Korte opgietsessies voor ervaren mensen maar wel ok.De mogelijkheid om deel te nemen aan 13 verschillende ervaringen indien gewenst. Gekleed gedeelte is klein maar daar zijn we maar even geweest. Al bij al is het meegevallen voor ons. Ondanks dat de opgietsessies die ik en mijn collega's verzorgen langer en intenser. Meer wapperen met kracht zou een tip zijn.

image description

Heerlijk sauna complex, prachtige locatie. Heel serene en rustige sfeer ook al is er veel volk. Sterke aufguss-sessies, groot aanbod van sauna's. Prachtig buitenzwembad. Groot welness-aanbod. Voor ons is dit een topper!! Ze hebben wel problemen met administratie en computerprogramma, er is altijd wel een probleem met gebruik van beurtenkaart, afrekening bij check-out, bandjes, lockers..... het wordt wel altijd op zeer vriendelijke wijze opgelost. Nog een groot pluspunt is het restaurant waar je doorlopend heerlijk kan genieten van verrassende gerechten in een prachtig kader. Ook hier weer heel vriendelijke bediening.

image description

Helaas niet zo een fijne ervaring gehad. Te veel volk , mensen die ligstoelen claimen door er een handdoek op te leggen waardoor meer als een half uur gewacht op een stoel( na meermaals te vragen) Personeel dat elkaar tegenspreekt : receptie zegt je mag de handdoeken van andere wegnemen( niet mijn bevoegdheid). Als dit uiteindelijk gebeurd , door een ander personeelslid aangesproken worden dat dit niet kan. Kortom julie zijn kwaliteit aan het verliezen. Het is een welness en geen recreatiepark

image description

Great variety of saunas, beautiful surroundings, wonderful massage. Everyone was friendly and professional. I had a lovely birthday there and would surely return. My only criticism is the lack of free drinking water. That just felt like a terrible business decision that needs to be changed ASAP.

image description

The spa is ok, there were not so much animation in the saunas and steambath when we went. The garden is beautiful, the place is quite clean despite what some comments say. Big negative point : The male staff members wearing clothes and coming to the naturist part. When clothes are forbidden, it's forbidden for everyone. The restaurant is beautiful, but the food is not so special and expensive.

image description

Compared to Thermae Grimbergen or Waer Waters it?s more dirty, swimsuit area is very small, naked is ok. No free drinking water like in Waer Waters. Outdoor pools are very cold, water leaks from ceiling in some areas in corridors, needs renovation. Although there is a nice park and Staff is friendly, but I wouldn?t go back.

image description

Good service, good system with rubber bracelets that you can actually hold in your hand in the hot environment of a sauna. Very well designed spaces, good finishing and lighting. Historical backdrop makes it feel more exclusive. Haven't tried the hotel or the massage but apparently that's also great.

image description

In general, it was good to stay there, very relaxing and restful. Some pros and cons of course, tho. For example, depends on the staff, service could be very different. Some are helpful and nice but some are rather awkward, rude and not very welcoming. Spa has many different facilities like swimming pool, lots of saunas, bath, showers and so on. However, some of them did not feel so clean and rather dirty. Food in general were just alright-ish, and I was kind of disappointed by breakfast buffet. Price overall are reasonable but a little bit expensive for what they really offer and for the qualities. Massage was very relaxing but i found it a bit too weak pressure. Hotel room was fine and clean.